Romania vrea sa incerce un nou tratament pentru COVID

Desi tratamentul cu plasma nu este ceva nou, Romania ar vrea sa inceapa tratarea bolnavilor de COVID 19 folosind plasma de la cei vindecati. Ideea este ca acestia ar trebui teoretic sa fi dezvoltat anticorpi, ceea ce va duce in opinia medicilor, la stoparea infectiei si la vindecarea bolnavilor aflati in stadii avansate. Ieri a fost semnat ordinul de ministru care stabileste in ce conditii se va aplica acest tratament si cui. Primul pas este identificarea pacientilor vindecati, apoi se vor face analiza si abia apoi in centrele de transfuzii se va recolta plasma.

Romania vrea sa incerce un nou tratament pentru COVID

Recent au aparut discutii ample la nivel mondial pe subiectul tratamentelor pentru COVID. Un medic din Italia de exemplu este de parere ca s-a actionat gresit. Problema bolnavilor se pare ca a fost de fapt tromboza provocata de virus, asadar nu de antivirale ar fi fost nevoie si nici de aparate de respirat, ci de medicamente vasodilatatoare. Este o teorie plauzibila, nu ca cea legata de tehnologia 5G.

In Romania tratamentul cu plasma se va aplica doar pacientilor aflati in stare critica. O explicatie este si faptul ca nu dispunem de suficiente resurse pentru a extrage plasma la un nivel mai mare. In mod cert medicatia pacientilor va fi continuata, pentru ca nu sunt date suficiente care sa ne spuna cat de eficienta va fi tratarea cu plasma. Sunt cazuri studiate unde din 10 pacienti tratati in acest mod, toti 10 au supravietuit. Dar sunt prea putine cazuri studiate ca sa se poata trage o concluzie clara. Important este ca acest fel de tratament este deja folosit de multi ani si in mod cert sunt cunoscute toate reactiile adverse.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!