Tendinta principala in culorile 2015 – Culoarea Marsala

Nu stiu cum se face, ca in fiecare an, sau chiar sezon se schimba tendinta culorilor in moda. Poate motivul este sa avem noi o viata mai colorata, poate ca sa faca unii  sau altii mai multi bani din asta… Cert este ca in 2015 cea mai la moda (in trend) culoare este Marsala.

Culoarea cea mai la moda in 2015, potrivit unui expert mondial in domeniul culorilor la Institutul Pantone a devenit culoarea Marsala – una dintre cele mai profunde nuante de rosu.

Numele obisnuit al culorii – visiniu, maro, culoarea vinului,culoareamai profunda a vinului. Marsala este, de fapt in esenta, acelasi visiniu, doar putin mai mult in maro.

Cuvantul „Bordeaux” ca o definitie a numelui culorii este utilizat inca din 1891. Acest ton a fost numit in onoarea vinului francez de culoare rosu inchis de la Bordeaux.

Culoarea visinie este reprezentanta pentru o serie de culori distincte, din cele mai vechi timpuri aceasta culoare a fost considerata culoarea imparatilor. Pe de o parte, aceasta culoare are un caracter luminos si exprima demnitatea, puterea, moderatia, evlavia si generozitatea. Pe de alta parte culoarea Marsala sau visiniu, simbolizeaza naturaletea, caldura invaluitoare, rafinamentul si eleganta.

In acest an, Institutul Pantone a decis sa puna in evidenta anume culoarea Marsala. Si acest fapt este legat, de asemenea, de vin, numai de unul italian. Marsala – un vin de desert sicilian, a primit numele de la orasul cu acelasi nume.

Care sunt recomandarile expertilor cu privire la combinatia culorii ce este la moda – Marsala?

Cel mai bine este de a combina aceasta culoare desigur cu  culoarea gri, cu unele nuante de verde (aspargus, masliniu, mustar, viridan),cu maro si bej (alb-laptos, culoarea nisipului, castaniu, maro inchis), cu nuantele deschise de roz si violet, precum si coral, albastru, turcoaz si azur.

Făra indoiala este faptul ca aceasta culoare isi va ocupa cu usurinta locul sau de drept la haine, accesorii, machiaj, design si interior.

O vizionare placuta a unei impresionante colectii de moda AICI!

Cititi si: Hamda Al Fahim – zana houte couture

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.