Stil regal

In Anglia, Elisabeta a II-a este numita „Regina curcubeu”. Cand in urma cu 20 de ani, ea a decis sa-si schimbe stilul, preferintele si a ales culorile stralucitoare in locul nuantelor anterioare neutre  – a fost o miscare neasteptata si indrazneata.

Stil regal (ROYAL STYLE) sau cum se imbraca regina Marii Britanii.

Tinutele reginei sunt concepute cu multe luni in avans, in conformitate cu programul de vizite regale, receptii oficiale si sarbatori. Numarul lor este atent calculat astfel incat, in cazul modificarilor in program regina nu va ramane niciodata fara o rochie sau altceva potrivit ocaziei. Astfel, in timpul primului tur de sase luni din 1953 prin tarile din Commonwealth cu ocazia incoronarii bagajele regine contineau aproximativ o suta de rochii. Acest eveniment important, ca incoronarea, nu ar putut fi ignorat de principalele branduri „de lux” din Regatul Unit, care cu aceasta ocazie au lansat colectii limitate de accesorii si bijuterii. Printre ei, de exemplu, Launer (fara gentile carora regina nu iese in public) si Garrard (bijutierii aceste case au creat versiunea moderna a coroanei Imperiului Britanic). Cu ocazia incoronarii Elisabetei a II-a a fost creat whisky Royal Salute, amestecul care a inclus alcool imbatranit de cel putin 21 de ani – in functie de numarul de salve de tun cu care este salutata regina in timpul ceremoniilor.

In Anglia, Elisabeta a II-a este numita „Regina curcubeu”. Cand in urma cu 20 de ani, ea a decis sa-si schimbe stilul, preferintele si a ales culorile stralucitoare in locul nuantelor anterioare neutre  – a fost o miscare neasteptata si indrazneata. Acum se poate spune cu certitudine ca ideea de a da intregului ansamblu o singură culoare – de la costum la umbrela – a fost un succes.

Garderoba regala poate fi impartita in trei componente: haine pentru intalniri oficiale, asa-numitul costum de afaceri, tinute pentru ocazii speciale, in cazul in care protocolul cere o rochie lunga si simboluri ale puterii de stat, precum si hainele informale. In timpul unei vizite la curse, de exemplu, regina poarta de multe ori un sacou matlasat normal Barbour, cizme de cauciuc Hunter, si leaga pe cap o esarfa – de cele mai multe ori „kape» Hermes, pe care ea le colectioneaza.

Printul Philip, Ducele de Edinburgh, care este, de asemenea si sotul reginei precum si mostenitorul tronului, Charles, Printul de Wales, nu cedeaza in fata reginei in capacitatea de a se imbraca. Ambii au ajuns in topul barbatilor celor mai bine imbracati – Best Dressed Men dupa versiunea britanica a GQ: Charles – in 2013, Philip – in 2014. Nu este o coincidenta: Ducele de Edinburgh a redus garderoba lui la unele lucruri care stau perfect pe el. Toate sunt cusute la comanda in culoarea lui preferata pana la cele din domeniul uniformelor militare.

Foarte des, presa britanica acorda atentie tinutelor viitoarei regine a Angliei, sotia printului William Catherine Middleton. Acesta este un exemplu perfect de cum trebuie sa se imbrace tinara generatie din Windsor. Paltoanele ei mici si rochiile elegante, jachete pe corp, pe care le poarta aproape fara podoabe, au adus o gura de aer proaspat in atmosfera casei regale britanice.
Garderoba ei constă in principal din hainele designerilor britanici: rochii de seara de la Jenny Packham si Alexander McQueen, mai putin formale – Erdem, Christopher Kane si LKBennet. Toate acestea, in contrast cu articole de imbracaminte a reginei Elisabeta a II, sunt achizitionate in magazine, si  nu cusute la comanda. Dressingul lui Kate Middleton include, de asemenea hainele unor brenduri democratice, cum ar fi Topshop si Zara.

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.