Starea de alerta ar putea fi prelungita dupa 15 iunie

Nelu Tataru vine cu vesti nu tocmai bune pentru romanii care vor sa vina acasa din diferite tari din Uniunea Europeana sau alte regiuni ale globului. Ministrul sanatatii avertizeaza ca starea de alerta ar putea fi prelungita dupa 15 iunie, adica pe intelesul tuturor: tot in izolare o sa stam, chiar daca la domiciliu. Avand in vedere ca desi in multe tari s-au luat masuri de relaxare – inclusiv in Romania, trecerea frontierei a ramas la acelasi nivel de dificultate ca si pana acum. Ieri nea sunat un roman care voia sa treaca in Ungaria pe la Vama Turnu, a fost intors din drum.

Starea de alerta ar putea fi prelungita dupa 15 iunie

Numarul testarilor a scazut cu 5 mii in ultima zi, totusi numarul de imbolnaviri depistate a crescut cu doua, de la 187 la 189. Asa ca daca acest trending se mentine, vom fi obligati sa stam in izolare si dupa 15 iunie, avertizeaza Nelu Tataru. Nervii romanilor au ajuns la maximul suportabil, ne asteptam la rabufniri din partea celor care inca mai spera sa ajunga acasa fara a mai fi obligati sa stea in casa fara sa iasa din ea timp de doua saptamani.

Mai grav mi se pare faptul ca multi dintre cei care au locuinta peste granita, nu pot merge acasa – sau invers, au fost prinsi in Romania si din martie nu mai pot megre la ei in tara fara a risca carantina. Multi vor sa mearga doar sa tunda iarba, sau sa plateasca impozitele, apoi sa revina la domiciliu. Dar evident ca nu o pot face. Sperau ca in cateva zile treburile se vor normaliza, vestea asta s-ar putea sa-i dezamageasca. Evident ca nimic nu este sigur in Romania pana in ultima zi, dar sa nu va faceti sperante degeaba. Maine am organizat un test: cu o firm a de transport va trece vama [ va incerca ] un roman stabilit in Ungaria, langa Vama Turnu. Sa vedem daca va trece si in ce conditii.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!