Standardul de frumusete feminina

Standardul de frumusete feminina- un fenomen schimbatoare, instabil, precum este si moda. In toate timpurile parametrii de evaluare a chipului feminin: forma, lungimea, culoarea parului, forma ochilor, forma buzelor, etc. – a fost diferiti.

In secolul al XIX-lea, o femeie trebuia sa fie infloritoare, cu pielea alba, naturala. Un astfel de standard de frumusete  a prevalat in acea era. Era pretuita sanatatea, prospetimea, vioiciunea, formele curbe si culorile stralucitoare. Barbatii o luau razna de la umerii feminini dezgoliti. Cu o importanta deosebita este apreciata eleganta femeilor si aspectul misterios.

Standardul de frumusete feminina in diferite epoci.

Standardul pentru corp era o figura foarte feminina: erau apreciate soldurile mari si sanii magnifice. Inaltimea ideala – 165 cm.

In anii 20 de ani ai secolului XX. In acei ani s-au schimbat complet ideile traditionale despre femei. Ea mai mult se aseamana cu un tanar. Exista o convergenta intre aspectul masculin si cel feminin. Fata trebuia sa fie atletica, mobila. Este la moda talia si soldurile inguste.

In anii 30-40 din secolul XX. Corpul feminin ideal – solduri si talie subtiri, sani mici. Odata cu inceputul celui de al doilea razboi mondial, standardul este considerat figura fragila de sex feminin, cu o talie subtire, umeri largi si o tinuta militara si sportiva.

Idealul de frumusete, sexualitate si identitate ai anilor 50 de ani ai secolului al XX-lea a fost Marilyn Monroe.

Astazi, probabil cu greu si-ar fi gasit un loc de munca ca un top model cu curbele corpului sau de lux. Ea a fost de mult timp scufundata in uitare. Figura ei a fost perfecta doar in anii 40-50 de ani ai secolului trecut.

Elizabeth Taylor – o femeie mister. Frumusetea si figura sa soca barbatii. In acele timpuri delicatetea nu era la loc de mare cinste. Hainele ei corespundeau dimensiunii 46-48. Elizabeth Taylor devine frumusetea ideala pentru anii 50-60.

Idealurile de frumusete a anilor 60-70.
Odata cu aparitia pe podiumuri a modelului britanic Twiggy, idealul de frumusete s-a schimbat radical pentru femei. La moda a devenit un chip de baietel cu fata uimita. Imaginea lui Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, a caror greutate era de aproximativ 65 kg, a scazut la aproape 40.

In anii 80 deja in Occident se vorbea despre fitness. Pe podium au aparut femeile cu muschi. Una dintre ele a fost Elle McPherson.

Legendarii ani 90. Pe podium apare acum celebra, iar atunci abea de 14 ani modelul Kate Moss. Oasele ascutite, umeri patrati si talia, care putea fi cuprinsa cu mainile – a devenit standardul de frumusete si stil.

Deceniul nostru.
Idealul de frumusete anilor ’90 este de domeniul trecutului, nu mai este relevant. La moda sunt femeile si fetele ca Megan Fox. Abdomenul plat si sanii mari devin standardul frumusetii feminine. Femeile au inceput sa faca chirurgie plastica pentru marirea sanilor.

Ce este frumusetea unei femei? Acesta nu sunt doar trasaturile dreapte, dar, de asemenea, mintea, carisma, farmecul, capacitatea de a fermeca.

Va oferim si o GALERIE cu fotografii din toate timpurile. Vizualizare placuta!

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *