Peste 2.000 de cazuri confirmate-Romania oficial in scenariul IV

Peste 2.000 de cazuri confirmate in Romania si iata ca oficial intram in scenariul 4, care pentru populatie nu inseamna modificari majore, in schimb statul va actiona in mod diferit incepand de azi. Stiu ca maine este 1 aprilie, dar glumele nu cred ca mai au acelasi haz ca pana acum. ce schimbari majore intrvin in cazul scenariului 4? In primul rand tratarea persoanelor suspecte de coronavirus se va face pe baza simptomelor, iar testarea in masa a populatiei cu teste rapide este exclusa. In primul rand pentru ca aceste teste au o marja de acuratete de doar 30%. Asadar nu are rost sa se mearga pe presupuenri, ci pe exactitate.

Romania este oficial in scenariul IV

Este crucial sa vedem ce se va intampla in urmatoarele 7- 10 zile, daca rata de imbolnavire se pastreaza, daca facem rost de aparate de respirat si izolatoare dotate cum trebuie, va fi bine. Daca insa rata de contaminare va ajunge la 1000 pe zi, lucrurile nu mai pot fi tinute sub control, se va ajunge la situatia din Italia si in Romania. Acum sa analizam putin cum se dau raportarile in diferite tari.

In Italia se raporteaza decesele diferit de Germania. In prima tara se raporteaza toti cei care au contractat COVID ca fiind decedati din cauza virusului, in timp ce in a doua tara se raporteaza doar cei care au prezentat complicatii legate de virus. Cei care erau cronici cu alte boli iar starea lor s-a inrautatit din cauza virusului, sunt exclusi din aceste statistici.

Sunt sanse pentru realizarea unui vaccin pentru COVID 2? cateva tari anunta rezultate pozitive in crearea unui vaccin contra pandemiei de coronavirus, dar pana in vara nu se va putea sti concret care este viabil si care nu. Ar mai fi un aspect: nu se stiu reactiile adverse, deci cei ce vor primi aceste tratamente vor fi un fel de cobai. Vestea buna este ca deja avem mii de cazuri vindecate. Deci exista speranta, ramane sa vedem traseul urmat de aceasta pandemie. Se va stopa in emisfera nordica din cauza venirii perioadei mai calde? Va migra in iarna din emisfera sudica? Sa nu ne panicam si sa asteptam sa vedem ce va urma, inclusiv pe plan social si economic.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!