Romania are cea mai scumpa benzina din UE

Parca niciodata nu a mai fost o asa de mare diferenta dintre pretul benzinei in Romania si restul tarilor din Uniunea Europeana. Evident ca totul se rezuma la accize si la profitul statiilor PECO. Iata ca luna martie aduce iar Romania in topul negativ al tarilor UE, la noi pretul benzinei a crescut cu cumt peste media europeana. Chiar si fara taxe si accize pretul benzinei in Romania este de 0,536 euro pe litru. Asadar faceti singuri socoteala cat ia statul de la 2,55 lei pe litru de benzina si pana la pretul de la pompa [ sa nu uitam si cei 10% ai vanzatorului ]. In Europa pretul mediu al benzinei fata taxe este de 0,518 euro pe litru!

Romania are cea mai scumpa benzina din UE

Evident ca daca la benzina pretul este mare, la motorina este si mai mare, ajungand in luna martie la 0,62 de euro fara taxe. Evident ca sunt tari in Uniunea Europeana unde dupa aplicarea taxelor pretul benzinei si al motorinei este mai mare ca in Romania. La noi pretul unui litru de benzina la pompa este de 1,148 euro, in timp ce media europeana este de 1,379 euro pe litru. Lasam la o parte nivelul de salarizare al romanilor fata de cel al europenilor. Nu cred ca cei cu salariu minim pe economie au masini – ma rog, in afara de cei ce inca mai au Dacia de pe vremea Raposatului, dar este adevarat ca si pretul barilului de petrol brut a crescut in martie fata de februarie anul curent.

Pan ala urma asta-i viata, pe cine sa jupoaie statul daca nu pe cei ce au masini, case si merg in concedii? Astept sa vad oferte mai bune la masinile hibrid sau la cele electrice – ma refer aici la autonomie [ daca ar fi sa zicem 700 km eu as merge pe alternativ si as renunta la benzina! ].

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!