Rochii de bal din secolul al XIX-lea

Moda pentru doamnele si domnisoarele de la sfarsitul secolului al XIX-lea, seamana cu o trezorerie, unde sunt pastrate secretele tesaturilor de lux si croiala modelor neobisnuite. Rochiile de bal din acei ani sunt adevarate opere de arta, pentru crearea lor  trebuia sa ai multa indemanare la cusut, sa cunosti multe tehncii de lucru.

Rochii de bal din secolul al XIX-lea – adevarate opere de arta

Se pare ca, modelele palariilor si manusilor se schimbau chiar si de 30 de ori pe sezon!

Minunate, fine, diverse, in opinia noastra unele dintre ele – aproape magice.

O atentie deosebita la studierea lor trebuie acordata detaliilor. Ele cer sa fie studiate cu minutiozitate, sa fie admirate.

Rochiile sunt confectionate din matase, satin, tafta, moaraj, poplin si catifea.

La moda era desenul in linii si patrate. Era frecventa combinatia dintre anumite tesaturi absolut diverse, de exemplu, catifeaua grea cu matasea neteda, voalul subtire cu tafta. Cel mai frecvent era utilizata tesatura neteda in culori si tonuri contrastante la aceiasi rochie, precum si tasaturile de aceeasi culoare – dar una mata si alta lucioasa. Pentru finisaj  si decor erau folosite in abundenta volane, franjuri, plisate, incretituri, draperii, arcuri, franjuri, dantela. De altfel, dupa cum bine se observa din modelele prezentate in GALERIE erau folosite si diferite tehnici de broderie: margele, panglici, pietre. Diferite tehnici de cusut sunt utilizate frecvent. Treabuia multa maiestrie si talent la cusut ca sa confectionezi aceste opere de arta din domeniul vestimentatiei.

Vedeti AICI si alte albume la aceiasi tema, dar si multe alte subiecte interesante.

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.