Protest vineri, in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru Rosia Motana!

Protest vineri, in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru Rosia Motana!

Astazi, dupa ce a aparut informatia conform careia Guvernul Dancila a solicitat scoaterea Rosiei Montane din patrimoniul UNESCO, un eveniment de protest a fost creat pe Facebook. Acest eveniment a fost creat de catre pagina „Uniti Salvam”, cea care a initiat primele procese pentru Rosia Montana, in colaborare cu mai multe pagini precum Coruptia Ucide, Evolutie in Institutie, Declic, Prietenii Rosiei Montane, Umbrela Anticoruptie Cluj, Rosia Montana in UNESCO World Heritage.

Pana la acest moment, in jur de 500 persoane si-au anuntat prezenta la protest, in timp ce peste 1500 de persoane s-au declarat interesate de acest eveniment.

In descrierea evenimentului avem urmatorul text: „✍🏽 Semnează petiția către UNESCO!
https://facem.declic.ro/campaigns/unesco-save-rosia-montana

Hai vineri 8 iunie, de la ora 18, în piața centrală din orașul tău!

Guvernul Dăncilă a oprit procedura de includere a Roșiei Montane în UNESCO! 

Între 24 iunie și 4 iulie, la Bahrain, se decide dacă Roșia Montană intră pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Decizia actualului guvern de oprire a dosarului a fost luată fără nicio dezbatere publică sau anunț prealabil.

“Tăcerea e de aur”, e unul dintre sloganurile Campaniei Salvați Roșia Montană care rămâne în continuare de actualitate. Din experiența celor 15 ani de campanie pentru salvarea Roșiei Montane știm ce înseamnă tăcerea. Cei ce se află la putere au pledat mereu pentru exploatare, nu pentru patrimoniu. Politicienii au mers mână în mână cu interesele Gold Corporation, indiferent de cine a fost la putere. 

Am văzut în trecut ce se întâmplă în astfel de momente. În spatele ușilor închise, susținătorii proiectului minier se întâlnesc cu reprezentanții statului și le promit tot felul de beneficii, mai mult sau mai puțin reale, mai mult sau mai puțin legale. 

Singura noastră soluție este să fim uniți, să fim împreună și să ieșim în stradă!
VINERI, 8 iunie, de la ora 18, în piața centrală din orașul tău.

În 2013 părea că am pierdut totul. Zeci de mii de oameni am ieșit în stradă și am oprit o lege care ar fi distrus definitiv patrimoniul, natura și comunitatea din Roșia Montană. Acum putem duce mai departe această campanie care a modelat societatea civilă din România. Dar trebuie să ne mobilizăm cu același entuziasm.

Am reușit în 2013, vom reuși și acum!”

News Reporter