Protest #Rezist anuntat sambata, dar si duminica, in Piata Victoriei!

Protest #Rezist anuntat sambata, dar si duminica, in Piata Victoriei!

Pe retelele de socializare a fost starnit un val de furie odata cu protestul anuntat de Liviu Dragnea pentru sambata, in Piata Victoriei, de la ora 20:00. Imediat dupa ce Presedintele PSD a anuntat acest protest, la care spunea ca vor participa „cateva sute de mii de oameni”, pe retelele de socializare au fost create mai multe evenimente de chemare a oamenilor in strada, mai exact in Piata Victoriei.

Primul si cel mai „populat” eveniment este cel anutnat de pagina „Piata Victoriei”, eveniment ce presupune ca lumea sa se adune incepand cu ora 18:00 in locul deja cunoscut de protestatarii #Rezist. Acest eveniment este denumit „Ziua „Z” – Ocupam Piata Victoriei!”, iar pana la acest moment, aproximativ 650 de persoane au anuntat ca participa, in timp ce aproximativ 4.000 de persoane s-au declarat interesate, acest eveniment fiind distribuit, dar si sustinut de jurnalistul Malin Bot.

Cel de-al doilea eveniment de chemare a oamenilor in Piata Victoriei este realizat de catre pagina Insistam pentru Romania Demna, eveniment denumit „Ciuma rosie, pcr-fsn-psd”, la acest eveniment, in jur de 200 persoane au anuntat ca vor participa, in timp ce peste 1.100 de persoane s-au declarat interesate. Locul este acelasi: Piata Victoriei; iar ora de incepere a evenimentului este 18:00.

Cel de-al treilea eveniment creat pe Facebook este denumit „Sambata: parcam masinile la Parlament”, eveniment aparut ca reactie la ceea ce s-a decis astazi in Parlament, si anume ca toate masinile si autocarele ce vor sosi in Bucuresti pentru protestul PSD, sa fie parcate in curtea Parlamentului. Pana la acest moment, 73 de persoane au anuntat ca participa, in timp ce peste 600 de persoane s-au declarat interesate.

Al patrulea eveniment de protest creat pe Facebook, este realizat de cei de la Coruptia Ucide si Rezistenta, eveniment denumit „Tara arde! Oprim jaful Romaniei!”, protest ce urmeaza a se desfasura duminica, 10 iunie, in Piata Victoriei, eveniment la care au anuntat pana in acest moment (evenimentul fiind creat cu o ora inainte de publicarea acestei stiri), ca vor participa aproximativ 400 de persoane, in timp ce peste 1.300 de persoane s-au declarat interesate.

Prntre motivele enuntate in descrierea evenimentului s-ar gasi faptul ca Guvernul a stopat procedura de includere a Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO, CCR-ul a ajuns sa fie subordonat politic, se doreste nationalizarea Pilonului II de pensii, etc.

News Reporter