Peste 1 milion de infestati cu COVID 19

Numarul celor imbolnaviti si confirmati a depasit deja un milion de persoane – numarul real fiind evident mult mai mare, iar numarul decedatilor a trecut de 50.000. Datele statistice ne arata ca inca suntem in perioada de crestere a numarului de persoane afectate, deci inca trebuie sa avem rabdare si sa fim prudenti. Specialistii considera ca numarul persoanelor infectate ar fi de cel putin 10 ori mai mare, asta pentru ca multi sunt asimptomatici si oricum nu ajung numaraul de teste pentru a-i verifica pe toti. Varful pandemiei se asteapta undeva in iunie – august in Europa.

Peste 1 milion de infestati cu COVID 19

Nici in Romania nu stam mai bine, sunt deja 116 morti si cei mai multi au fost confirmati in ultima zi. Se pare ca spitalele raman principalul focar de infectie, foarte multi medici fiind infectati cu COVID 19. O veste buna este ca numarul persoanelor vindecate este mai mare decat a celor decedate. [ La fel si numarul persoanelor amendate – Atentie! amenzile au crescut foarte mult, pe perioada carantinei se aplica majorari ale amenzilor pentru nerespectarea orodonantelor militare! ].

Spania ramane si ea in capul listei la numarul de persoane infectate si decedate din cauza coronavirusului. Ar trebui totusi precizat ca tarile raporteaza diferit aceste decese, unele le declara pe toate ca fiind cauzate de COVID 19 daca decedatul a fost infectat, in tip ce alte tari iau in calcul doar persoanele care sunt rapuse exclusiv din cauza virusului. Principalele masuri de prevenire au ramas izolarea si igiena corespunzatoare. Cu cat iesim mai rar din casa si atunci cand o facem pastram distanta, purtam masca [ asa ineficenta cum o considera multi, ea ne ajuta! ], cu atat avem sanse mai mari sa scapam neatinsi de aceasta maladie ucigasa.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!