Panourile japoneze pentru turta dulce ”kashigata”

Fiecare popor are traditiile sale, pe care unele popoare le respecta cu sfintenie si se straduie sa le transmita generetiilor viitoare. In unele tari reusesc acest lucru fara mare straduinta, in unele mai putin. Eu nu pot intelege pana la capat, de care factori depinde pastrarea traditiilor: educatia in familie si in scoli, implicarea statului in promovarea traditiilor si valorilor nationale, aerul, pa cere il respira, laptele supt de la sanul mamelor…

Panourile japoneze pentru turta dulce ”oshigata” si formele sculptate pentru pregatit ”rakugan”.

In Japonia traditia este pastrata poate cel mai mult decat in multe alte tari! Azi vom scrie  despre formele sculptate din lemn pentru dulciurilor traditionale japoneze – rakugan.

Kashigata – in mod traditional se sculpteaza din lemnul de sakura (cires). Lemnul este uscat timp de trei ani, si doar apoi din el sunt sculptate formele pentru patiserie.
Prima mentionare despre aceste forme de patiserie se refera catre mijlocul secolului al XVII-lea.

Aceste forme din lemn sunt utilizate pentru fabricarea de dulciuri traditionale numite rakugan. Principalele componente ale acestor deserturi sunt făina de orez, zaharul, amidonul si boabele.
In mod traditional pe formele kashigata sunt sculptate desenele cu cires, crini si dorada. Dar, mesterii moderni nu se limiteaza doar la aceste desene preferate japoneze.
Pa prezentam si o GALERIE foto cu aceste minunate obiecte, vizualizare placuta!

La aceiasi tema puteti citi si despre Manerele de lemn si matricele vechi din Germania.

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *