Maia Sandu si Andrei Nastase in parlamentul Moldovei

Teoretic la alegerile din Republica Moldova au castigat pro-europenii, iar Maia Sandu si Andrei Nastase – cei care au creat blocul electoral ACUM format de PAS si DA au luat 26 de mandate. Nu este de loc putin, daca ne uitam ca primii clasati au luat 34 si respectiv 30 de locuri, in timp ce pentru a completa fotoliile au mai castigat cei din partidul Sor si trei independenti. Asadar partidele de dreapta au 56 de fotolii, in timp ce pro rusii au 41. Nu se stie clar ce orientare au cei trei independenti, dar nici nu mai conteaza. Important este sa vedem ce guvernare va fi la Chisinau incepand cu luna martie 2019!

Alegeri parlamentare in Moldova

Problema moldovenilor este faptul ca desi adeptii caii europene au castigat, nu vor sa faca alianta, ei fiind „dusmani” de moarte in lupta pentru putere. Teoretic in Moldva pace nu va fi, pe de o parte partidele pro-rusesti sunt in minoritate, dar nu coopereaza cu pro-uropenii, iar cei din urma sunt condusi de oligarhi. Partide precum liberalii lui Mihai Ghimpu – azi condusi de nepotul sau Dorin Chirtoaca, sau comunistii lui Vladmir Voronin – fostul lider al tarii in doua mandate, deci cei din vechea garda, nu au intrat in parlament!

Care sunt sansele moldovenilor spre o viata mai buna in urmatorii patru ani? Zero, ar spune un analist impartial. Va reusi Plahotniuc sa-si cumpere voturile lipsa in Parlamentul Republicii Moldova? Vor face alianta cei din PSRM si ACUM in lupta lor cu PDM-ul? Vom vedea, momentan este liniste in Moldova de parca nu au fost alegeri! Concluzii postelectorale? In primul rand victoria Maiei Sandu in diaspora este incredibila – nu pentru ca s-a intamolat ci scorul obtinut [ aproape 80% ], desi multi nici macar nu o creditau ca fiind castigatoare. Se pare ca ea a si luat cele mai multe fotolii in Alianta ACUM, lasandu-i lui Andrei Nasase mai putine.

 

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!