LIVEText si VIDEO: A inceput protestul in Piata Victoriei

LIVEText si VIDEO: A inceput protestul in Piata Victoriei

Protestul anuntat pe retelele de socializare, a inceput de la orele 17:00 in Piata Victoriei. La acest protest, ce presupune si un mars catre Palatul Parlamentului in jurul orelor 18:00 – 18:30, si-au anuntat participarea peste 3.000 persoane, iar alte 9.000 s-au declarat interesate.

Desi vremea nu a fost deloc favorabila protestelor, deoarece in Bucuresti a plouat toata ziua, in timp ce pe seara s-au anuntat lapovite si ninsori, in Bucuresti s-au strans incepand cu orele 15:00, pentru un flashmob circa 500 persoane, care mai apoi au plecat spre case, urmand sa revina de la orele 17-18.

Protestatarii s-au strans din nou, pentru a trage un semnal de alarma vizavi de Legile Justitiei ce urmeaza a se vota luni la Senat, dar si vizavi de Codul Penal si de Procedura Penala ce se afla in acest moment in „comisia Iordache”, aceeasi comisie ce s-a ocupat si de Legile Justitiei.

Protestul urrmeaza sa se incheie la Parlement, unde deja s-a anuntat tot pe retelele de socializare ca unii protestatari sunt pregatiti sa faca noapte alba la Parlament, urmand sa reia protestul de dimineata.

LIVEText:

UPDATE 20:40 – Manifestantii au plecat in coloana pe trotuar pentru a ajunge in fata Palatului, in speranta ca vor gasi o bresa pentru a ajunge la Parlament, desi Jandarmeria nu vrea sa renunte nici un centimetru! 

UPDATE 20:34 – Cei peste 10.000 de oameni au ajuns aproape de Parlament, insa acestia nu sunt lasati de cateva sute de jandarmi, autoutilitare si masini ale Jandarmeriei. La fata locului este si Comandantul Jandarmeriei, care insa nu vrea sa vorbeasca cu manifestantii. Se striga „Jandarmeria apara hotia!”, „Lasa-ti-ne sa trecem!”, „Justitie! Nu Coruptie!”, „Rusine!, „Rusine! Rusine! Rusine sa va fie!”

UPDATE 20:12 – Peste 10.000 de protestatari se indreapta spre Palatul Parlamentului in acest moment. Acestia s-au oprit in fata Palatului Regal pentru a tine un moment de reculegere, dupa care acestia au scandat „Regele Mihai”, „Libertate!” si „Jos comunismul”. In ton cu vremea se scandeaza si „Ploua! Ninge! Noi vom invinge!”

UPDATE 19:30 – Manifestantii vor tine un minut de reculegere in fata Palatului Regal, deoarece Jandarmeria a modificat traseul, pe motiv ca ar fi un alt protest spontant intre Romana si Universitate. In acest moment, oamenii se tin de maini, in timp ce in fata lor merg jandarmii. Se scandeaza „Regele Mihai!”, deoarece multimea se apropie de Palatul Regal.

UPDATE 19:20 – Incidentele continua in drumul spre Parlament! Jandarmeria incearca sa opreasca manifestantii! Se striga „Libertate!”, „Jos comunismul!”, „Timisoara!”, „Anticipate!”, „Nu scapati!”, „Asasinii!”. Peste 3.000 de oameni in mars acum! Manifestantii nu renunta la mars desi in Bucuresti ninge puternic, iar jandarmii au avut deja 3 incercari de a opri marsul!

UPDATE 19:17 – Jandarmeria loveste cu BOCANCII multimea! Oameni sunt sustrasi din multime si nu lasa multimea sa se deplaseze! De mentionat ca Jandarmeria a pornit conflictul!

UPDATE 19:15 – Incidente in Piata Victoriei! Jandarmeria nu lasa manifestantii sa plece la Parlament!

UPDATE 19:05 – Inca vin manifestanti spre Piata Victoriei, Soseuea Kiseleff fiind inchisa in acest moment. Manifestantii striga „Justitie! Nu Coruptie!”, „DNA, sa vina sa va ia!”, „Jos comunismul!”. Dupa cum spuneam, e un numar impresionant de jandarmi la fata locului. La fata locului se observa si un grup de 50-100 persoane cu fetele acoperite. De altfel, Jandarmeria a facut recomandari ca marsul sa se desfasoare pe trotuar, pentru a evita o interventie in forta a acestora. Proteste mai sun si la Cluj – 1.500 oameni; Brasov – 500 oameni; Iasi – 300 oameni; Craiova – 300 oameni. LIVe-ul este putin mai jos.

UPDATE 19:00 – La ora 19:15 manifestantii urmeaza sa plece in mars spre Parlament, pe Calea Victoriei. Numarul manifestantilor a scazut.

UPDATE 18:41 – Pana in acest moment manifestantii nu au plecat spre Parlament, numarul acestora crescand constant. Peste 3.500 de oameni protesteaza in acest moment la Guvern si lumea inca vine, desi sunt si grupuri care pleaca. Din informatiile ce au venit din Piata, deja s-au desfasurat impresionante dispozitive de Jandarmerie la fata locului, acestia sugerand manifestantilor sa se deplaseze pe trotuar in marsul lor spre Parlament. LIVE de la Protest!

In direct din București. Nu cedam!

Posted by Generatia „Feisbuc” & Diaspora Romaneasca on 17 Decembrie 2017

UPDATE 18:25 – In acest moment in Piata sunt peste 3.000 de persoane in Piata Victoriei  din Bucuresti, desi afara ninge destul de puternic. In scurt timp se va pleca in mars spre Parlament! Manifestantii au ocupat traficul pe o parte.

17.12.2017-ziua 321-Palatul Victoria Determinare, Unitate, VictorieSuntem din ce in ce mai determinati sa oprim infractionalitatea la nivel de stat. De noi depinde viitorul acestei natiuni.Putem sa fim ''legalizati'' infractori sau putem sa ne desprindem categoric de o clica iresponsabila, nelegiuita, ce s-a cuibarit pe cele mai inalte demnitati din statul roman.Vino aici, e nevoie de fiecare om!Un articol aparut in Politeia, este sintetizat in continut de Liviu AvramIata ce scrie:''Până își revine site-ul Politeia, rezum ce scrie acolo, ca să vă astâmpăr curiozitatea.1. Textul pune în centru următoarea prevedere din Constituție, inserată la capitolul privind aderarea la UE: „Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării”.2. Raportul MCV este parte a Tratatului de Aderare la UE, deci obiectivele trecute acolo sunt obligatorii de îndeplinit, nu sunt facultative (chiar dacă ele sunt numite recomandări).3. Dacă președintele este pus de Parlament în situația de a fi obligat să promulge legi care încalcă MCV, acesta poate sesiza CCR cu un Conflict Juridic de Natură Constituțională, pe următorul considerent: „Parlamentul mă împiedică să garantez îndeplinirea obligațiilor din Tratat, așa cum spune Constituția”. Autorul consideră că, în această situație, președintele n-ar mai fi obligat să promulge legile în termenul de 20 de zile prevăzut de Constituție, pentru că nu mai e vorba despre o divergență politică, ci de un blocaj constituțional.4. Vedem că și autoritatea judecătorească se numără printre garanții respectării Tratatului. Din acest motiv, CSM este calificat să sesizeze Comisia de la Veneția (așa cum spune MCV) pentru a cere un aviz privitor la legile justiției.''

Posted by Vocea Strazii on 17 Decembrie 2017

UPDATE 18:08 – Sunt foarte multi oameni care vin in Piata, insa unii incep sa plece deja. Pana acum s-a scandat: „Jusitiei! Nu Coruptie!”, „Nu vrem sa fim o natie de hoti!”, „Timisoara!”. LIVE din Piata Victoriei.

18:02, 17 decembrie 2017Piața Victoriei#JustițieNuCorupție#TimișoaraBucureștiLibertate#DomniaLegiiNuDomniaPenalilor

Posted by Cristian Soimaru on 17 Decembrie 2017

UPDATE 18:05 – Jandarmeria a pus din nou gardurile de protectie. Conform organizatorilor, la ora 18:30 se va pleca in mars spre Palatul Parlamentului, mergand pe o banda auto.

UPDATE 18:00 – LIVE din Piata Victoriei:

În acest moment sunt aproximativ 1500 de persoane în Piața Victoriei , așteptăm să se mai strângă oameni după care vom pleca în marș către Parlament !

Posted by Corupția ucide on 17 Decembrie 2017

UPDATE 17:55 – In acest moment in Piata Victoriei sunt deja peste 1.500 persoane, care se pregatesc sa marsaluiasca spre Parlament. In Bucuresti ninge la aceasta ora!

UPDATE 17:40 – In Piata Victoriei sunt deja in jur de 200 persoane.

UPDATE 17:25 – In acest moment, in Piata sunt 20-30 de persoane.

News Reporter