Inscrierea pentru alegerile prezidentiale in diaspora

Se pare ca autoritatile au ajuns la concluzia ca diaspora are dreptul la vot, asa ca deja au inceput de azi inscrierile pe suite-ul www.votstrainatate.ro pentru romanii din diaspora care vor sa voteze la alegerile prezidentiale din 2019. Roman i din diaspora se pot inregistra pentru a merge la vot pana pe 11 septembrie. Vestea buna este ca de anul acesta veti putea vota si prin corespondenta, portalul avand doua sectiuni, una pentru cei care merg la sectiile de votare, dar si una pentru cei care sunt departe si vor sa voteze prin corespondenta.

Inscrierea pentru alegerile prezidentiale in diaspora

Partea mai putin placuta este ca va trebui sa scanati un act de identitate – deci nu poza cu telefonul! Evident ca veti completa si datele personale, nume, prenume, CNP, etc. Dar exista si o veste buna, daca sunt minim 100 de cetateni intr-o localitate, teoretic s-ar putea infiinta o sectie de votare acolo! Asadar ar merita sa va inscrieti, cine stie – poate nu mai bateti drumul la sute de kilometri. Ar fi o minune sa vezi sectii de votare prin toata Italia, Germania sau Spania.

Romanii care doresc sa voteze prin corespondenta vor completa mai multe date, cum ar fi adresa de email, dar sa isi exprime si acordul de a transm ite fie in tara fie la o reprezentanta consulara a votului sau. Adica trimiteti plicul primit cu votul vostru! E un mare pas inainte, nu stiu cata lume ase va conforma, dar cine vrea cu adevarat sa voteze, acum o poate face – daca nu la sectia de votare [ ma indoiesc ca vor deschide cu sutele ], dar cel putin prin corespondenta se va putea vota fara probleme!

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!