Hedy Lamarr – inventatoare si star de film

Hedy Lamarr (Hedwig Eva Maria Kiesler – 9 noiembrie 1914 – 19 ianuarie 2000) a fost inventatoare, detaliu despre care putina lume stie si actrita americana de origine austriaca, stea de cinema, care a incantat multa lume cu frumusetea sa.

Hedy Lamarr – inventatoare si star de film 

In randul starurilor si frumusetilor de la Hollywood, a existat o actrita, care a iesit in evidenta nu numai prin frumusetea si talentul sau, dar, de asemenea prin mintea sa. Multumita lui Hedy Lamar, folosim acum telefoanele mobile, GPS auto si Bluetooth cu WiFi. Anume portretul ei apare pe ambalajul software CorelDraw.

Aceasta actrita la Hollywood Walk Lamar are stea personala. Ea s-a casatorit de sase ori si de cinci ori a divortat.

Scriitorul Erich Maria Remarque a fost fascinat de frumusetea si inteligenta acestei femei extraordinare.

Actrita a jucat in 55 de filme, castigand mai mult de 30 de milioane de $, ceea ce in anii 30-40 ai secolului trecut era o suma foarte importanta.

Apropo, ziua ei de nastere – 9 noiembrie – a devenit in Statele Unite ale Americii ziua inventatorului.

Hedy Lamar s-a nascut la Viena in 1914 cu numele de Hedwig Eva Maria Kiesler. Ea a primit educatie la o scoala de teatru si foarte curant a inceput sa joace in filme.

Dar faima mondiala a venit la ea in 1933, dupa o scena de 10 minute, o scena destul de nevinovata dupa standardele de azi, de inot intr-un lac de padure fara haine, intr-un film cehoslovac.

In acelasi an parintii au aferit mana Evei unui milionar austriac -Fritz Mandla. Sotul bogat a incercat sa cumpere toate copiile filmului controversat, dar acest lucru doar a alimentat interesul fata de el. Tanara sotie insa participa frecvent la reuniunile producatorului de arme, intra in detalii, punea multe intrebari si  a invatat multe.

Dar viata intr-o colivie de aur a devenit plictisitoare si in curand frumoasa doamna a fugit de sotul sau in America, unde si-a luat numele de scena Hedy Lamar.

Cariera ei de film se dezvolta rapid, dar incepe al doilea razboi mondial si frumoasa actrita decide sa isi ofere serviciile sale Consiliului National al Inventatorilor.

Cu toate acestea, la inceput ea era folosita doar la colectarea de fonduri, doar pentru un sarut cu Hedy Lamarr se plateau 25 de mii „verzisori”, in asa mod au fost colectate 7 milioane $!

Dar totul s-a schimbat dupa intalnirea domnisoarei Lamar cu compozitorul George Antheil (08.061900 – 12.02.1959), care era, de asemenea, un om de stiinta si un inventator talentat.  Aceasta pereche a venit cu ideea saltului de frecventa, care este folosit in „sistemul de mesaje secrete”. Cu toate acestea, ideea si-a gasit realizarea mult mai tarziu.

Abea in 1997, Lamar i s-a acordat medalie de la Electronic Frontier. Dar actrita a ramas indiferenta, nu a venit la ceremonie si a refuzat sa vorbeasca cu reporterii.

Actrita si-a pierdut intreaga avere, a decedat in februarie 2000 intr-un azil de batrani. O viata atat de frumoasa si un sfarsit atat de trist.

Este impozibil sa nu ramai inmarmurit de cata frumusete poate intruchipa un chip de femeie! O galerie foto AICI!

Hedwig Eva Maria Kiesler
Hedwig Eva Maria Kiesler

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *