Google lanseaza Pixel 4 si 4 XL – iata tot ce trebuie sa stii despre ele
IT 

Pixel 4 si Pixel 4 XL sunt oficiale: doua smartphone-uri dotate cu Snapdragon 855, cu aparate foto de ultima generatie, cu un nou ecran AMOLED, control al gesturilor de la distanta Motion Sense si o baterie mai mare, totul la un pret de 769 de euro.

Data lansarii si pret. Pixel 4 si 4XL au fost lansate in Europa pe data de 21 octombrie cu o disponibilitate in magazine incepand cu 24 octombrie la urmatoarele preturi:

-Google Pixel 4 – 769 euro

-Google Pixel 4 XL – 899 euro

Ecran 90 Hz exceptional. Unul din cele mai atragatoare aspecte in legatura cu Pixel 4 si 4XL este oferit de ecranul lor de 90 Hz al carui calitate a impresionat deja expertii de la Display Mate. Ecranul majoritatii telefoanelor din gama premium dispun de o rata de refresh de 60 Hz (sau 60 de imagini pe secunda). Cu un ecran cu o rata de refresh de 90 Hz, totul devine vizual mai fluid, de la defilarea paginilor web la jocurile video.

Recunoastere faciala ultra sofisticata. Un alt atu demn de mentionat este recunoasterea faciala ultra sofisticata in ecosistemul Android. Sistemul dezvoltat de Google merge in realitate mult mai departe decat Face ID propusa de Apple pe ultimele modele de iPhone. In momentul in care te apropii de telefon, senzorul detecteaza si anticipeaza sesiunea de deblocare : fata utilizatorului este scanata si daca se potriveste cu datele continute de smartphone, acesta din urma se va debloca fara nicio alta operatiune din partea utilizatorului. S-ar putea ca aceasta recunoastere faciala sa fie folosita, asemeni Face ID pentru validarea platilor.

Capacitatea bateriilor celor doua telefoane este putin diferita, Pixel 4XL beneficiaza de o baterie mare cu o capacitate de 3700 mAh spre deosebire de o capacitate de 3430 mAh pentru Pixel 4.

Aparat foto. In partea din spate, Google a trecut anul acesta la un aparat foto dublu ceea ce este un lucru destul de promitator. Primul din acesti doi senzori foto aranjati intr-un patrat este unul de 16 mpx si al doilea este un senzor de 12,2 mpx cu stabilizare optica si digitala si un camp de viziune de 77 de grade. Google promite poze de o calitate superioara odata cu aceste doua modele noi. Senzorul selfie este unul de 8mpx inclus intr-un dispozitiv de recunoastere faciala 3D.

News Reporter