Gigi Becali cercetat penal

DNA-ul s-a pus iarasi pe capul lui Gigi Becali, de data asta el impreuna cu nepotul sau Vasile Geambazi si evaluatorul terenurilor pentru care cei trei sunt suspectati, iar Becali si nepotu sau au primit foloase necuvenite, l-a adus pe latifundiarul din Piepera la DNA. Toata povestea isi are originea in procesul de retrocedare a unui teren pentru care Gigi Becali a cumparat drepturile litigioase. Necazul a inceput in 2014, cand Gigi trebuia sa primeasca despagubiri pentru terenul de peste 20 de hectare din apropierea Bucurestiului. Procesul a durat ceva timp, pana cand instanta a decis suma finala care i se cuvine lui Becali.

Gigi Becali cercetat penal de DNA

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a desemnat un evaluator, car ese pare ca a fost „cumparat” de Gigi Becali si acesta a stabilit un pret prea mare pentru terenul aflat in litigiu si pe care Gigi l-a castigat [ de fapt a castigat banii pe acest teren ]. Procurorii DNA sunt de parere ca atat pretul terenului cat si modul in care Becali si nepotul sau Geambazi au manevrat banii primiti ca despagubire nu au fost tocmai legale. Asa ca acum cei doi risca cativa ani la racoare.

Ce s-a intamplat de fapt: expertul evaluator Emil Nutiu a fost desemnat de catre ANRP sa stabileasca pretul unui teren de  21,75 ha. Acesta se pare ca a fost de partea lui Gigi Becali si a calculat un pret mult prea mare fata de realiatea din teren. Problema mai grava este faptul ca cei doi [ Gigi Becali si Vasile Geambazi ] au incercat sa ascunda banii [ aici ceva mi se pare cam ciudat, ce sa ascunda daca au incasat banii? ].

Prin 2008 Gigi Becali a cumparat  drepturile litigioase pentru acest teren cu un milion de euro. Au incasat insa pe el 19 milioane de euro – o afacere buna, ar zice orice antreprenor. Evaluatorul a stabilit ca terenul din Voluntari merita 71.339.884 de euro! Faceti voi calculul de rentabilitate. Asadar s-a ajuns de la aproape 20 de milioane la peste 70. Acum sa asteptam finalizarea anchetei si a procesului – daca acesta va avea loc.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!