Germania redeschide granitele din 16 iunie

Vesti bune pentru romanii din Germania si pentru cei ce vor sa calatoreasca in tara lui Goethe, incepand din 16 iunie se vor deschide granitele, deci nu mia stam la cozi, nu mai sunt probeleme pentru a reveni sau a pleca din Germania. Masurile restrictive se vor ridica gradual incepand chiar de azi, iar peste o luna granitele vor fi deschise si se va calatori liber in toata Europa. Asta inseamna ca se vca relua traficul aerian si de calatori, dar nu inseamna neaparat ca alte tari vor face la fel. Se asteapta aglomeratii in vame, cel putin la cea romano-ungara, in perioada imediat urmatoare.

Germania redeschide granitele din 16 iunie

Desi initial se sperase ca vor inceta controalele la vama cu Franta, Austria si Elvetia pe 15 mai, termenul a fost prelungit pana la 16 iunie. Totusi incepand de azi va fi din ce in ce mai usor sa plecam si sa revenim in Germania. Deasemenea se vor redeschide majoritatea vamilor din Germaia, dar atentie! NU toate. De vineri cei ce voiau sa mearga in Luxemburg au scapat de controalele vamale, deci acum urmeaza sa va tinem la curent si cu alte astfel de puncte de trecere care va permit sa va deplasati liber.

Horst Lorenz Seehofer a mai anuntat ca incepand de azi nu se vor mai face controale sistematice – pe intelesul tuturor nu vor mai fi controlati toti cei care tranziteaza granitele Germaniei. Se incearca astafel ca pe langa fluidizarea traficului sa se obtina si o stare de spirit mai pozitiva a celor ce ni sau pleaca din Germania.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!