Genti cusute cu margele: diferite si frumoase

De ceva timp ma framanta gandul sa cos ceva cu margele, dar ce anume? Tablouri cusute cu fire  mouline am destule, am impodobit toti peretii casei, am facut cadouri la cei apropiati, am incercat diferite stiluri de cusut… Deci, ideea mea sa cos cu margele (beadwork) era pentru ceva de folos, ce as putea purta. Ce altceva poate fi pentru o doamna, daca o geanta, un portmoneu, un klatch?!

Vai de capul meu, nici idee nu aveam in ce ma bag! Curand o sa intelegeti si voi de ce!

Ca intotdeauna am inceput cu istoria, ce este broderia cu margelute, cum se coase, care sunt cusaturile. Am inteles, ca aceasta arta de a-si impodobi hainele cu perle si pietre pretioase exista din vechime, dar era  privilegiul celor bogati. Numai odata cu decsoperirea sticlei, au aparut margelutele si in asa fel cusatura cu margele (beadwork) a luat avant, cel mai mult in secolul al XIX cel mai mult in decorarea icoanelor. Apoi aceasta arta a suferit un mic declin si iarasi a luat a vant in secolul XX. Tipuri de cusaturi pentru studiu vedeti aici.

Toate bune si frumoase pana am inceput a cauta ceva modele pentru inspiratie si, desigur, am decis sa sap un pic pe Internet, pentru a vedea acele lucrari care sunt facute de maestri. Informatia pe care am gasit-o, un numar enorm de genti minunate, fiecare dintre care este o adevarata capodopera. Am ramas fascinata de o varietate de forme, tehnici, diferite metode. Aceasta minunata colectie pe care am hotarat s-o impartasesc cu voi mi-a adus inca o confirmare, ca margelutele sunt un material unic si versatil. Din ele puteti realiza aproape orice idee.

Va ofer aici o colectie de genti mari, mici, fara numele de autor si producator,  doar pentru admiratie si inspiratie!

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.