Conditii noi de tranzitare a Austriei

Austria a decis ca de maine sa impuna noi conditii de tranzitare a tarii, astfel romanii vor trebui sa indeplineasca la intrarea in tara unele conditii. La fel vor trebui sa faca si cei care vor sa ramana in Austria. Hai sa vedem ce documente sunt necesare pentru a trece prin Austria si de ce documente au nevoie cei care au un loc de munca aici sau merg in vacanta. Pentru cei care vor sa ramana este nevoie de un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2. Acesta nu trebuie sa fie mai vechi de trei zile – adica 72 de ore. Fara acest test se va intra 14 zile in autoizolare.

Conditii noi de tranzitare a Austriei

Pe fondul cresterii numarului de imbolnaviri din Romania cu virusul COVID-19, Austria a luat decizia de a impune cateva conditii pentru cei ce vor sa tranziteze tara. Atentie! Daca nu prezentati certificatul negativ si nu aveti unde locui in Austria, nu se permite intrarea! In schimb cei care tranziteaza o pot face oricand, dar fara oprire. Stim ca se poate iesi destul de repede din Austria, mai ales folosind autobenzile. Asa ca asta este conditia impusa de autoritati: fara oprire pe teritoriul Austriei.

Practic legea austriaca prevede ca la granita se pot cere documente justificative – chiar daca pana azi tranzitul s-a facut nestingherit, de luni este posibil sa fim luati la intrebari de catre graniceri. Deasemenea de maine se va completa si o declaratie pe proprie raspundere la intrarea in tara. Aceasta poate fi descarcata gratuit de aici. Reamintim ca nu se poate zbura direct in Austria din Romania, singurele metode fiind cele cu masina personala sau cu ajuorul firmelor de transport.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!