Catalonia – cei peste 80 de ani netratati?

Desi pare incredibil, in Spania – Catalonia – medicii sunt sfatuiti sa nu-i mai interneze pe cei cu coronavirus daca au trecut de 80 de ani. Ce-i drept este vorba de internarile la Urgente [ UPU ] dar cred ca asta este primul pas spre trierea celor ce merita sa fie salvati si a celor care nu merita. Aceasta directiva interna se pare ca exista din data de 25 martie, la inceputul problemelor majore din sitemul de sanatate spaniol, aflat in imposibilitatea de a face fata solicitarilor. Remintim ca in Madrid si in Catalonia numarul de persoane internate este de peste 1.500.

Catalonia – cei peste 80 de ani netratati la UPU?

Autoritatile spaniole nu neaga stirea ci doar adauga cateva precizari: aceasta este o recomandare si nu este obligatorie! Pe bune? Directiva a fost data cu acordul Consiliului Colegiului Medicilor din Catalonia, pe baza unor analize stiintifice. Asa sa fie si cand e vorba de bunicul sau bunica ta? A ta, adica a medicului dela UPU, sau ma rog – a celor dn comisie.

La baza acestei decizii se pare ca este studiul care arata ca majoritatea celor decedati au peste 70 de ani, in proportie de 85%. Adica ce sa ne mai batem capul cu ei, oricum se stie finalul! Asa o fi, dar parca nu e chiar corect. Nici in UK nu stam mai bine, exista zvonuri precum ca cei care nu raspund la tratament imediat, dar au varsta inaintata sa fie trecuti pe linia a 2-a, atentia fiind indreptatat catre cei mai tineri. Este de fapt dovada neputintei umane cand vine vorba de astfel de situatii care depasesc capacitatea de raspuns adecvat a sistemului medical.

Reamintim ca si in cazul medicilor situatia nu este choar buna, 14% din cei infestati sunt cadre medicale. Nu e de mirare ca in Romania anumiti medici si asistente s-au speriat.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *