Caciulite ce nu deformeaza coafura

Dupa o raceala grava a umbla cu capul descoperit pe frigul de toamna sau iarna este un lux de nepermis. Aici apare intrebarea stringenta – cum sa sa-mi aranjez parul in buclele mele preferate, mari, impletit astfel, incat dupa scoaterea caciulitei coafura sa arate la fel?

Caciulile conventionale, dupa cum bine stie toata lumea, transforma chir si parul liber lasat pe spate intr-un cuib electrizat, cu gluga pe cap nu este tocmai convenabil si nici foarte practic, deoarece aceasta nu protejeaza urechile, si unele din ele sunt gandite atat de prost, ca ai nevoie sa mergi cocosat pentru ati mentine gluga pe cap.

Va prezint cateva modele de caciulite, sau alte ”modalitati” de a va incalzi urechile si proteja coafurile:

Casti cu blana.

Castile din blana naturala – un lucru scump, dar se vind casti „tricotate” din materiale de lana sau artificiale,la exterior, aceasta caciula seamana mai mult cu un cerc mare, care acopera urechile.

Bandaje tricotate (jante) ele va pot salva, cand aveti bucle mari din par lung, care nu se incadreaza sub nici o caciula.

Pentru aceasta varianta exista o multime de optiuni de design: in vanzare sunt bandaje realizate din diferite materiale, delicate, groase, tricotate, in doua straturi, cu ornamente, impletituri, arcuri (ca in fotografie), si asa mai departe. La dorinta nu este greu nici sa le tricotati personal. In fotografie este imbracat pe partea de sus a parului,  pentru mine purtarea asta nu este practica, deoarece intotdeauna aluneca de pe cap. Voi il puteti purta cum va este mai comod.

Esarfe, hote tricotate, Snudy, saluri. Tot ce poate fi legat in mod liber in jurul capului.

In urma cu cativa ani, au devenit din nou la moda esarfele. Insa exista o problema cu baticurile, salurile – necesita sa fie decorate bine in falduri, in caz contrar exista sansa ca veti arata ca muncitoare de pe camp, fara stil. Cu snudy aceasta problema nu este atat de acuta, daca este tricotat cu un desen mare, de obicei se arangeaza foarte bine pe cap.

Practic – puteti fi salvate si de berete. Totul depinde de ce coafura purtati. Daca nu aveti parul foarte lung, atunci poate incape foarte usor intr-o bereta, sau daca este legat liber la spate si foarte jos, nici nu-i nevoie sa incape in bereta. Ca intotdeauna, hotararea este individuala. Cea mai importanta este elasticul de la marginea beretei, sa nu fie prea stransa sau prea slaba, sa cada de pe cap.

Poate aveti voi idei mai bune?  La aceiasi tema mai cititi si:

Accesorii confortabile tricotate pentru fetite – Heidi May

Ce fel de caciulita poate fi purtata cu breton?

Caciulita tricotata cu haina din blana: prost gust sau tendinta noua in moda?;

Fashion african: turbanele continentului african

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.