Apartament abandonat – un muzeu adevarat in Paris

Madame de Florian a fost o vedeta franceza si actrita, dar si doamna de companie, care a fugit  in sudul Frantei in timpul celui de al doilea razboi mondial. Ea a pastrat apartamentul ei din Paris situat pe malul drept in apropiere de Opera Garnier, cu gandul ca se va intoarce candva. Cu toate acestea, nu s-a mai intors inapoi dupa razboi. Din timpul celui de al doilea razboi mondial, apartamentul a fost neatins, pana de curand, cand un judecator a intrat in apartamentul ei. Ceea ce s-a gasit acolo a fost o capsula a timpului, plina de comori. Apartamentul era acoperit de praf, dar perfect conservat.

O femeie bogata si-a abandonat apartamentul. Ceea ce s-a gasit in interiorul lui a fost incredibil.

Tot mobilierul din perioada de pe timpul razboiului a ramas cum l-a lasat. Impresia era ca a fost acolo ieri.
Desi pare ciudat, avand in casa piese impaiate, ceea ce era sa fie un semn de bogatie.
Locuinta nu a fost deschisa pentru public si este inca plina cu bunurile  detinute.
In interior, a fost gasit un tablou de Giovanni Boldini, un portret al proprietarei apartamentului, Madame de Florian.
Pictura a fost vanduta pentru 2,1 milioane de euro, iar restul elementelor din interiorul apartamentului ar fi  la fel in valoare de mii de euro.
Apartamentul este ca o lectie de istorie, care arata cum era viata in acea perioada in Paris.
In acest apartament vezi istoria pas cu pas. Apartamentul a fost in masura sa ramana abandonat si neatins, deoarece doamna de Florian a continuat plata chiriei pana in 2010. In ciuda faptului ca a platit chiria, ea nu s-a mai intors niciodata.

Date dupa Wikipedia: Marthe de Florian (Paris, Franta, nascuta la 9 sept 1864 – Trouville-sur-Mer, Franta, decedata la 29 august de 1939), s-a nascut ca Mathilde Heloise Beaugiron a fost o doamna putin cunoscuta francezilor (curtezana) in timpul la Belle Epoque. Ea a avut iubiti celebri, precum Georges Clemenceau (inainte de a deveni al 72-lea prim-ministru al Frantei), Pierre Waldeck-Rousseau (al 68-lea prim-ministrul al Frantei), Paul Deschanel (Presedintele Nr. 11 al Frantei), Gaston Doumergue (al 13-lea Presedinte al Frantei), si artistul italian Giovanni Boldini, care i-a pictat portretul. Povestea ei reaparut in 2010 cand lucrurile ei au fost descoperite in apartamentul ei parizian, situat pe 2 square La Bruyere (în arondismentul 9), neatins de zeci de ani, ca intr-o capsula a timpului.

Vizualizati GALERIA de imagini din apartamentul Marthei de Florian.

 

 

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *