Aniversarile de nunta si semnificatiile lor

Unele evenimentele importante din viata noastra ne fac sa meditam mult asupra lor. Poate din acest motiv exista si multe lamuriri despre semnificatia acestor evenimente. Unul din aceste evenimente este NUNTA!

• Nunta verde

Ziua casatoriei. Aceasta este prima aniversare. Este ziua nuntii in sine si punctul de plecare al noilor aniversari. Nunta verde este sarbatorita in primul an dupa incheierea casatoriei in fiecare luna la data nuntii. De obicei, ca daruri, sunt date doar flori, in special se atrage atentia asupra timpului cat de mult stau florile. Simbolul acestui jubileu sunt frunzele de mirt intr-o coroana de nunta, pe care mireasa o tese in ziua nuntii ei.

• 1 an – nunta de bumbac sau nunta de tifon

Prima aniversare a vietii de familie. In aceasta zi, tanara sotie isi pune o rochie de bumbac si isi dau fiecare cadouri batiste de bumbac.

• 2 ani – nunta de hartie

Al doilea an este un test de rabdare si toleranta intr-o familie tanara. Foarte adesea in al doilea an apare un copil in familie si este foarte important sa fiti mai prietenosi unul cu altul pentru a construi o familie prietenoasa si puternica. Hartia – un simbol al fragilitatii, deci numai de sotul si sotie depinde de faptul daca vor putea sa mentina un echilibru fragil al casatoriei. Oaspetii ofera carti cu sfaturi, retete, poze frumoase, albume foto pentru memorie.

• 3 ani – Nunta din piele

Familia pare a fi puternică, dar schimbarile inca apar in ea, relatia continua sa se schimbe ca pielea. Incercati sa daruiti la aceasta aniversare produse din piele naturala, care ar servi tinerilor mult timp: pungi, posete, mape, curele.

• 4 ani – Nunta de ceara

Pe masa festiva trebuie sa fie o lumina stralucitoare si un dar se dau lumanari frumoase. Ca un test al relatiilor matrimoniale in ziua aniversarii, este luminata de o lumanare dubla, care ar trebui sa stea in camera pe parcursul zilei. Cate ore va sta si nu se va stinge, atat de multi ani fericiti vor petrece impreuna sotul si sotia.

• 5 ani – Nunta din lemn

Copacul simbolizeaza forta relatiilor de familie, nu mai este bumbac, nici hartie sau chiar piele. In aceasta zi oaspetii aduc vesela de lemn, linguri, pusculite, mobilier mic. Sotul insusi trebuie sa faca o lucrare din lemn pentru a dovedi ca nu a uitat cum se lucreaza cu mainile. Iar sotia, la randul ei, va acoperi aceasta lucrare cu lac, ca dovada a fiabilitatii ei feminine.

• 6 ani – Nunta din fonta

O alta criza in relatiile maritale. Fonta, in ciuda rezistentei externe si a greutatii sale, este un metal foarte fragil, care poate crapa la orice impact. Relatiile tinerilor, in ciuda unui timp considerabil, trebuie mentinute, la fel ca si focul familiei. Oaspetii pot dona vase din fonta, tigaie, iar sotia trebuie sa coaca obligatoriu un fel de fel de specialitatea casei in vasele din fonta pentru a dovedi ca este o buna stapana a casei.

• 6,5 ani – nunta de zinc

Aceasta aniversare reaminteste ca si pentru casatorie, precum si pentru oalele de mancare galvanizate, este necesar din cand in cand de facut luciu. Crizele sunt deja in urma, deci sarcina principala a familiei este de a dota casa. Oaspetii ofera tinerilor seturi de fvase de gatit, tigai, unele seturi de bucatarie utile.

• 7 ani – Nunta de cupru

Prima aniversare nobila si increzatoare. Si desi cuprul nu este un metal atat de puternic, dar este totusi nobil. Sotii schimba monede de cupru pentru a face fericirea sa sune.

• 8 ani – nunta de cositor

Puterea familiei creste de-a lungul anilor, deci simbolul este cositorul – o structura puternica, dar flexibila. La aceasta aniversare se obisnueste sa se dea: articole din tabla, cum ar fi tavi, tavi de copt, vase de coacere, precum si ustensile de bucatarie, aparate electrice de uz casnic. Toate acestea adauga respect pentru gazda casei.

• 9 ani – Nunta de faianta

Nimeni nu mai zice despre puterea familiei. Este mai puternica decat oricand. Prin urmare, la aniversarea se fac cadou cesti de ceramica, care te atrag cu frumusetea. In plus, aceste cesti sunt un simbol al unei familii apropiate si prietenoase, care umpla cupa familiei cu prosperitate. Cel mai bun cadou pentru soti in aceasta zi esunt vasele, produsele din faianta si cristal.

• 10 ani – nunta roz

Simbolul deceniului sunt trandafirii, care sunt inmanati sotilor pentru a le face viata frumoasa si inflorita ca trandafirii.

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.