Amenzi usturatoare pentru cei prinsi fara masca in Stuttgart

Numarul de infectii cu COVOD-19 din landul Baden-Württemberg a inceput sa creasca ingrijorator, asa ca autoritatile au inasprit amenzile pengtru cei prinsi fata masca. Cei care refuza sa poarte masca in Stuttgart acolo unde legea o cere, vor plati de luni amenzi triple. recent ministrul Transporturilor, Winfried Hermann, a anuntat ca se vor face controale mai severe in trenuri si mijloacele de transport in comun. Amenzile pentru cei ce refuza sa poarte masca in mijloacele de transport in comun era cuprinsa intre 25 si 250 de euro. Incepand de saptamana viitoare aceatsa se tripleaza. Pe de alta parte autoritaile recunosc ca majoritatea populatie – se estimeaza cam 80% – respecta conditiile de protectie impuse de autoritati.

Amenzi usturatoare pentru cei prinsi fara masca in Stuttgart

„Nimeni nu are dreptul sa puna in pericol sanatatea celorlalti”, a declarat Martin Schairer, responsabilul cu ordinea publica al orasului Stuttgart din landul Baden-Württemberg. In acest moment legea germana prevede purtarea oblicatorie a mastii de catre toate persoanele care calatoresc cu mijloace de transport in comun, sau nu se afla la o distanta de minim 1,5 metri fata de restul cetatenilor, atnci cand sunt la cumparaturi. Deasemenea masca trebuie purtata in mall-uri, magazine, locuri aglomerate.

Reamintim ca in Germania au fost demonstratii in marile orase impotriva obligativitatii purtarii mastii si a celorlalte masuri de prevenire a transmiterii pandemiei. Autoritatile germane incearca sa nu impuna restrictii prea dure, insa pe masura ce numarul de imbolnaviri creste de la o zi la alta, se impun noi masuri, cel putin pe partea de implementare si respectare a acestor masuri minime de protectie a populatiei.

Cine doreste sa citeasca articolul in limba germana o poate face aici. Este site-ul de unde am preluat si noi datele si poza. Reamintim ca acum 7 judete din România se afla pe lista zonelor de risc din Germania! Acestea sunt: Arges, Bihor, Buzau, Neamt, Ialomita, Mehedinti si Timis. Asadar va puteti astepta sa fiti intrebati de unde veniti si sa prezentati dovezi. Stiu ca multi zic ca au trecut fara probleme, se poate sa fie si asa in anumite cazuri, dar este bine sa va asteptati si la ce este mai putin placut daca calatoriti din Romania in Germania cu masini inmatriculate la noi in tara!

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!