Amenzi pentru „nepurtarea” mastii dupa 15 mai

Incepand de pe 15 mai romanii pot circula „aproape” liber prin oras, dar cu respectarea anumitor prevederi legale, printre care si purtarea oblogatorie a mastii ce trebuie sa acopere gura si nasul. Conform legii publicate pe 15.05.2020 in Monitorul Oficial, amenzile ce pot fi primite de cei ce nu respecta Lagea 55/2020 se ridica la sume cuprinse intre 500 si 2500 de lei. Nu am vazut norme de aplicare care sa explica cand primesti 500 si cand 2500. Teoretic este la aprecierea „organului”, care aplica amenda dupa propria vointa, apreciind el care este gravitatea faptei. Probabil ca daca esti simaptic, primesti minimul, dardaca esti mai vorbaret, mai sigur pe tine ca nu patesti nimic, primesti maximul.

Amenzi pentru „nepurtarea” mastii dupa 15 mai

Aceste amenzi sunt un fel de Bau-Bau, pentru ca la protestele de azi din Bucuresti nimeni nu purta masca. Autoritatile ar fi putut interveni si amenda pe toata lumea, doar ca asta ar fi dus la escaladarea conflictului, maine te trezeai cu de doua ori mai multa lume in piata. Pe de alta parte, daca ne gandim ca la faptul ca de exemplu IPS Teodosie imartasea copii cu aceiasi lingurita – de argint – chiar si atunci cand BOR spunea ca nu e ok, ce poti cere oamenilor simpli?

Protestul din Piata Victoriei a fost sa zicem asa, neautorizata – pentru ca adunarile publice sunt interzise. Dar iata ca s-a putut. Asta in timp ce numarul mortilor de COVID a ajuns la 1094. Mai grav mi se pare ca Arhiepiscopia Tomisului considera ca IPS Teodosie nu a facut nimic grav, ca nu a incalcat nici legea si nici canoanele bisericesti – astept sa vad si rezultatele peste doua saptamani. 

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!