Alexandru Mândru si limba rusa la Chisinau

Am citit cu ochii cat cepele o intamplare legata de medicul Alexandru Mândru din Chisinau care risca sa fie sanctionat ca nu vorbeste in limba rusa cu pacientii. Ma intreb doar daca la fel este si cu medicii vorbitori de limba rusa. Chiar am sa urmaresc sa vad ce se intampla, pentru ca am inteles ca Ludmila Sochircă va lua cele mai drastice masuri, evident pentru a demonstra ca in Moldova limba de stat este rusa nu alta ( nu mai zic romana ca sa nu-i enervez mai tare pe cei ce nu o cunoasc).

Alexandru Mândru si limba rusa la Chisinau

Lumea a iesit in strada pentru ca se traieste rau in Moldova, dar eu le zic: se traieste asa pentru ca asa va place, sa nu faceti nimic pentru a trai mai bine. Pornind de la limba oficiala in stat si pana la un sistem juridic real, nimic nu merge asa cum ar trebui in Moldova. Sa ajungi sa fii penalizat ca nu inveti limba rusa, sau ca nu mai vrei sa o vorbesti? Hai sa va povestesc o intamplare de la Piata centrala: merg cu soacra la piata sa luam fructe, ea se adreseaza vanzatoarei in limba romana, ea ii raspunde i rusa si tot asa pana la final, niciuna nu schimba limba, sa le pici cu ceara. Concluzia? Ambele stiu si limba romana si rusa, dar nu vor sa o arate sau sa o vorbeasca. Cine are dreptate? Trageti singuri concluzia, desi eu zic ca avem un popor de fraieri, care o sa sfarseasca prin a fi obligati sa vorbeasca doar in rusa cand ies din propria ograda ( daca nu cumva si acolo vor fi obligati sa vorbeasca si sa gandeasca in rusa! ).

Alexandru Mândru si limba rusa la Chisinau
Alexandru Mândru si limba rusa la Chisinau

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *