Ajuta alcoolul impotriva coronavirusului?

Multi s-au grabit deja sa umple cu bine cunoscutul „medicament” pentru toate bolile atomizoarele pentru dezinfectare. Este bine de urmat acest exemplu?

Ajuta alcoolul impotriva coronavirusului?

Toata lumea stie ca alcoolul poate fi folosit pentru dezinfectare. Si el a fost cel care a devenit brusc unul dintre cele mai importante lucruri in ritmul nostru de zi cu zi. Nu exista destule mijloace in farmacii, asa ca multi au decis sa ia literalmente initiativa in propriile maini: au cumparat votca, au turnat-o in recipiente de calibre diferite si s-au tratat intens pielea de mai multe ori pe zi. Cum ajuta o astfel de preventie in lupta impotriva coronavirusului?

Ce spune medicii?
Ne orientam catre autoritati, si anume Organizatia Mondiala a Sanatatii. Au publicat o formula garantata pentru un antiseptic de casa. Mai precis, exista mai multe retete, dar toate au o componenta importanta: ALCOOLUL. Etanol sau izopropil, dar cu o concentratie de cel putin 75%.

Vodka ca dezinfectant ajuta in lupta impotriva bacteriilor, dar este neputincioasa impotriva virusilor: prea putin alcool.
Din pacate, fara un alcool nediluat, nu se poate face un antiseptic eficient. In timpurile normale, se putea cumpara alcool intr-o farmacie, dar acum nu prea se gaseste. Daca doriti sa pregatiti antiseptic pentru mani acasa, utilizati aceste retete de la OMS (pentru 10 litri din produsul finit).

Reteta 1
Etanol 96%: 8333 ml
Peroxid de hidrogen 3%: 417 ml
Glicerina 98%: 145 ml

Reteta 2
Alcool izopropilic 99,8%: 7515 ml
Peroxid de hidrogen 3%: 417 ml
Glicerina 98%: 145 ml

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!