Aglomeratie la vama

Romanii vor sa vina acasa sau sa plece la munca in Uniunea Europeana, doar ca la vama este aglomeratie, cozi de cativa kilometri s-au format la Nadlac pe ambele sensuri. Romanii dau vina pe vamesii maghiari care nu s-au pregatit suficient pentru o astfel de situatie. Probleme sunt atat la intrarea in tara pe partea unde se permite accesul pe jos in tara, cat si pe cele 8 benzi pentru masini. Aceiasi situatie si la iesirea din Romania catre Ungaria, cozile de cativa kilometri formandu-se la iesirea din tara.

Aglomeratie la vama Nadlac

Odata cu relaxarea din tara si cu inceperea treptata a muncii in tarile din Uniunea Europeana, mii de romani incep sa circule in ambele directii. Cei care au ramas blocati prin Europa vor sa vina acasa dupa incetarea starii de urgenta, cei care au deja un loc de munca intr-o tara europeana vor sa ajunga acolo. Pentru a face fata afluxuluie de calatori autoritatile au redeschis in cursul zilei de azi si vama Bors. Ambele vame sunt deschise traficului in intervalul orar 7:00 – 1:00 [ ora Romaniei ].

Desemenea autoritatile romane si maghiare au convenit sa deschida si punctul de trecere Nadlac II, prin toate cele trei puncte fiind posibila trecerea cu autoturisme. Astazi au avut loc proteste spontane la vama Nadlac I, datorate timpilor mari de asteptare. Faptul ca acum se poate circula pe autostrada catre vama romaneasca poate ajuta pe multa lume sa ajunga acasa mai repede, desi se prevede ca incepand de maine, cand vestea se va raspnadi, toate vamele se vor confrunta cu un aflux mare de calatori.

Reamintim ca la intrarea in tara dupa 15 mai persoanele sun controlate in vama de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica si sunt fie trimisi in carantina la domiciliu cu autoizolare de doua saptamani, fie pentru cei ce nu au aceasta posibilitate se instituie carantina institutionalizata.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!