A incercat sa-si ia viata dupa o amenda de 2000 de lei

Acum o saptamana, pe data de 18 aprilie, un tanar din judetul Vaslui a iesit din casa fara a avea asupra lui declaratia pe propria raspundere. A fost oprit de politisti si i s-a aplicat o amenda de 2000 de lei. Neputand sa-si revina din soc, pentru ca evident nu prea avea cum sa-si plateasca amenda, tanarul a incercat sa-si ia viata, spanzurandu-se. Norocul sau a fost ca fratele sau l-a descoperit la timp, a sunat la 112 si acesta a fost resuscitat si readus la viata. La spiat i s-a facut testul pentru COVID 19 si a iesit pozitiv.

A incercat sa-si ia viata dupa o amenda de 2000 de lei

Intamplarea din Vaslui mi-a adus aminte de o alta intamplare, cand o tanara studenta a fost amendata cu 3000 de lei pentru ca s-a presupus ca a aruncat pe jos un chistoc. Zic ca se presupune pentru ca din datele pe care le avem, reiese ca tanara nu aruncase nimic pe jos, dar nu a putut dovedi, pentru ca ghici ce: camerele de supraveghere nu mergeau in zona, erau doar de frumusete – sau ma rog, poate ca mergeau dar nu se voia dovada captata in imagini. Nu zic ca nu am patit si eu asta in fata unei banci, cand cineva mi-a zgariat masina: minune dar nu erau stocate datele de pe camerele de supraveghere ale bancii. Ilegal de altfel sa fie asa, dar cui ii pasa?

Cazuri de acest gen sunt multe, o femeie a fost amendata cu 5000 de lei pentru ca a depasit ora de iesire din casa, avea peste 65 de ani si intarziase o jumatate de ora! Astfel de cazuri te fac sa te intrebi: chiar merita astfel de amenzi oamenii care nu fac nimic cu rea vointa? Nu zic de ala de si-a luat pestele la plimbare, care evident sfida legea. Dar la ce ajuta hartia aia pe care scrii ce vrei, iar politistul interpreteaza cum vrea el ce ai scris? E mai buna ca o declaratie verbala? NU, categoric NU!

Nu mai zic de cazul chistocul, care evident este ilegal. De ce? Pai nu mai stiti ca este o lege care interzice politistilor sa stea pititi cu radarele? Ei da, in cazul chistocul, politistii sunt obligati de primar sa stea in civil si sa vaneze oameni. A, ca nu e o k sa arunci pe jos sunt de acord. Ba chiar si cu amenzile, dar doar dupa ce rezolva cu aia de aringa tone in gropi de gunoi improvizate. Daca ai rezolvat problema grava poti merge si la aceste mici „faradelegi„, dar cand aia de polueaza stau bine mersi, parca e cam exagerat ce se intampla.

News Reporter
Salut! Ma ocup de redactarea articolelor pe site-ul WebPress.Info si evident ca mai scriu si pe alte site-uri, cum ar fi DigitalPress.Info. Daca vrei sa ma sustii o poti face devenind PATRON!