20 Ianuarie 2018 – PROTEST URIAS in Capitala!

20 Ianuarie 2018 – PROTEST URIAS in Capitala!

Iata ca protestele nu se opresc definitiv, ci doar pe perioada sarbatorilor de iarna, atunci cand alesii poporului sunt si ei in vacanta, si lumea este aparent linistita, dar cu ochii pe miscarile din spatele scenei politice, ce se contureaza chiar si acum, cand este vacanta. Astfel, dupa sarbatorile de iarna, este asteptat in Bucuresti, probabil cel mai mare protest din Romania, de dupa cele din februarie care au adunat peste 300.000 oameni, in fata Guvernului, intr-o singura seara.

De data aceasta, se pare ca protestul a fost total regandit, astfel, adunarea manifestantilor se va face in Piata Universitatii din Capitala, incepand cu ora 18:00, conform evenimentului, urmand ca la scurt timp dupa aceea sa se plece intr-un mars spre Parlament, urmand sa se treaca si pe la toate institutiile cheie capturate (CNA, CCR, Avocatul Poporului).

De altfel, organizatorii (7 asociatii/pagini la numar, si anume: Coruptia Ucide, Declic, Contract Romania, Initiativa Romania, Asociatia Civica ProFest, Aradul Civic, VaVedem – Voci pentru Democratie si Justitie), au anuntat in descrierea evenimentului ca incurajeaza oamenii din toata tara sa se alature protestatarilor din Capitala, fiind facut si un tabel unde sunt trecuti cei ce pot oferi cazare in Bucuresti pe durata protestului.

Principalele motive ce urmeaza sa scoata din nou mii, sau chiar zeci de mii de oameni in strada sunt Legile Justitiei, modificarile ce urmeaza a fi facute la Codul Penal si de Procedura Penala, dar si situatia alarmanta din celelalte domenii precum sanatatea, economia, educatia, infrastructura, etc.

Mai jos este descrierea evenimentului, dar si un link catre eveniment:
„Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga țară să se alature protestelor din București.
Nu este nevoie să iesim de multe ori în stradă.
Este nevoie să ieșim mulți, o dată.
Propunem un marș Piața Universitatii – Piața Unirii – Fântâni – Parlament, cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)

Ajutoare pentru protestatari (București) – Precum și oferte cazare pentru persoanele care vin din afara Bucureștiului.
https://goo.gl/qvRrTc

Ca sa crestem cat mai bine evenimentul, avem nevoie :

☑️Sa va invitati prietenii la eveniment.
☑️Avem nevoie de persoane care sa ne ajute sa impartim aceste flyere, mesaje. Daca poti sa ajuti, completeaza acest formular:
https://goo.gl/forms/Ov5i0qql0fr88Xcy1
☑️ Facut un video prin care sa explicati de ce o sa veniti la Bucuresti pe 20 ianuarie/ de ce iesi la protest pe 20. Puteti sa il postati in eveniment, ca sa il preluam si distribuim si pe paginile noastre.
☑️Trimis sms-uri de sarbatori, indemn ca sa vina la Bucuresti pe 20 ianuarie.Text-ul poate sa fie gasit aici https://goo.gl/7yqMjf
☑️Completați formularul cu datele de transport/cazare pentru ca alți oameni sa va contacteze:
– Formular inregistrare cazare/transport: https://goo.gl/7TiAXF
– Răspunsurile din care puteți alege unde sa va cazați sau cu cine sa mergeți în mașină:
https://goo.gl/2L4wbj
☑️Daca poti sa printezi cateva sute de foi A4, completeaza acest formular https://goo.gl/dfYHbY

————————– Descriere ——————

Legile justiției au fost votate, ele ajung acum la președintele Klaus Iohannis, care le poate întoarce o singură dată înapoi.
Legile de modificare a codului penal urmează să fie votate.

„Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie“

Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România.
Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie.
La care se adaugă si modificările Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educaţie, economie, infrastructură, cultură, ecologie)

Primele două luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democrației în România.

https://www.vedemjust.ro/index.php?p=societatea-civila-impotriva-modificarii-legilor-justiiei

Nu dăm înapoi

Avem în fața noastră doua opțiuni.

Optiunea #1 – Ne gasim o scuza, un pretext si nu participăm la proteste.
În cele din urma, un om in plus sau in minus nu va face o diferența. Ne vedem de ale noastre, discutam cu prietenii ca “Da, n-am mai ieșit la protest. Lasă, că se descurca si fara mine.” Dacă crezi că ești singurul care gândește asta, te inseli.
Drumul spre schimbare este pavat cu îndoieli si fiecare dintre noi a gandit asa odata cand a venit vorba de un protest.
Asa au gandit si cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Să repetăm oare aceeași greșeală?

Există Optiunea #2.
Ieșim la protest, arătăm public că nu suntem dispusi să acceptăm corupția, că vrem un viitor mai bun si sa oferim un mesaj celor care se îndoiesc că schimbarea este posibilă.

Da, schimbarea este posibilă.
Începe cu noi si doar trebuie să avem curajul și speranța să nu ne lăsăm bătuți foarte usor.
Politicienii corupți vor merge până în pânzele albe ca să își apere interesele, nu vor renunța usor, mai ales că acum au o validare electorală.

Ei nu ne-au făcut viața ușoară. De ce le-am face-o noi pe a lor?

Așadar, cu câte persoane vii la protest ?
Cate afise si flyere poti să lipesti în bloc, sa pui in cutiile postale ?
Câte mesaje in privat și invitații la eveniment poți să trimiți?

Schimbarea începe cu noi si nu se termina niciodată. E un drum lung, iar perseveranță noastra în fata corupției le va da si celorlalţi increderea si speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre.”

Link catre eveniment: Toate drumurile duc la Bucuresti. „Revolutia” Generatiei noastre.

News Reporter