Costume pentru carnaval  RETRO

Trec anii, se schimba generatiile, dar de fiecare data in ajun de revelion parintii si bunicii, toti cu emotii mai multe sau mai putine pregatesc costumele copiilor pentru matineele din scoala sau gradinita.

Imagini RETRO cu nouasprezece costume pentru carnaval din trecut.

Mamelor si tatilor moderni le este mai usor, ei pot sa nu-si piearda timpul gandindu-se la tinuta pentru copil. In ziua de azi se poate cumpara in magazine orice costum doresti, aproape pentru orice personaj preferat de copil, sau costumul se poate inchiria. In trecut insa, parintii nostri puteau doar visa la asa ceva. Ei erau nevoiti sa coase ei insusi costumele de Craciun, improvizand si uneori utilizand cele mai neobisnuite materiale – perdele, tifon, bumbac, spuma, margele si beteala. Costume erau un pic naive si foarte emotionante. Cu si mai mult timp in urma costumele de acest gen erau realizate pentru productii si spectacole tinute acasa. In familiile cu venituri mai mari si starea sociala mai buna aceste costume erau cusute de catre croitorii invitati special.

Am adunat o colectie de fotografii cu copii si adulti in costume de carnaval. Unele dintre dintre aceste costume mai pot fi vazute si astazi la matineele copiilor nostri. Puteti vizualiza aceste costume in GALERIA foto de aici.

Sper sa va fie interesant cum era moda de carnaval a bunicilor vostri sa sa va trezeasca amintiri placute din trecut: clovnii traditionali, fluturi, zane, printese, albinuta, ingerasi, femeea Batman si desigur costumele cu animale.

News Reporter
Scriu despre Fashion, ma gasiti isi pe www.Broderii.info sau pe pagina de FaceBook Kit Goblen.