Broderia care te inspira – Elsa Schiaparelli

O sa va prezentam astazi broderia care inspira din colectiile de haine ale cretoarei de moda Elsa Schiaparelli.

Este posibil ca multi dintre voi sa cunoasca mai multa informatie despre acesta destinsa doamna din moda italiana, este posibil ca multi dintre voi macar sa nu fi auzit de ea – Elsa Schiaparelli. Foarte putine date biografice vom prezenta aici, punem accentul pe talentul ei de creatoare de moda, care a lasat o mostenire bogata in acest sens.

Elsa Schiaparelli, creator de moda, s-a nascut la 10 septembrie 1890 la Palatul Corsini din Roma. Mama ei era descendenta a familiei de Medici, tatal a fost decan al Universitatii din Roma, bunicul matern fusese un astronom renumit, date care ne arata ca avea toate sansele sa fie la fel de vestita si talentata.  A decedat la 13 noiembrie 1973 la Paris, Franta. Pentru cei interesati de biografie pot gasi mai multe date pe internet sau la biblioteca.

Elsa Schiaparelli (1890-1973), creatoarea italiana de moda impreuna cu Coco Chanel, cea mai mare rivala ei, este considerata ca fiind una dintre cele mai proeminente creatoare de moda in perioada intre cele doua razboaie mondiale. Incepand cu tricotajele, modele Schiaparelli au fost puternic influentate de suprarealistii care erau si angajatii ssi Salvador Dali si Jean Cocteau. Printre clientii sai era si mostenitoarea Daisy Fellowes si actrita Mae West. Schiaparelli nu s-a putut adapta la schimbarile in moda dupa cel de al doilea razboi mondial si casa ei de moda s-a nchis in 1954.

Uimitoare, socanta, scandaloasa – numai cum nu a fost numita creatoarea de moda de la Paris Elsa Schiaparelli. Bine-cunoscuta Chanel crea in acelasi timp cu ea, voia sa fie ca ea. Atitudinea spirituala, colaborarea cu cei mai buni reprezentanti ai elitei artistice din timpul sau, curajul de experimentator si darul artistic i-au asigurat lui Schiaparelli un loc permanent in istoria modei. Ea era diferita de ceilalti si inca uimeste si inspira artistii, pictorii, designerii din intreaga lume.

Pentru voi – va prezentam o SUPERBA COLECTIE de rochii cu uimitoarele broderii – Elsa Schiaparelli.

Eu nu privesc pentru prima data aceste capodopere, dar vreau sa le vad din nou si din nou! Asta este o adevarta arta! Cat de multa energie, munca si suflet este investiti in ele, nu poate lasa pe nimeni indiferent!

Mai citit si: O incantatoare colectie de la Aigner toamna-iarna 2015-2016

Sezon catifea, sau revenirea stilului boem

News Reporter
Scriu despre Fashion